Drie Nederlandse logistieke bedrijven in Top 1000 LSED

Drie Nederlandse logistieke bedrijven in Top 1000 LSED

Ieder jaar publiceert de London Stock Exchange een overzicht van de 1000 “meest inspirerende” bedrijven in Europa. In die top 1000 zijn 50 Nederlandse ondernemingen opgenomen, waarbij dit aantal tot stand is gekomen door te kijken naar de bijdrage van Nederland aan het bruto binnenlands product van Europa. Geheel in lijn met de Nederlandse logistieke traditie zijn drie Nederlandse logistieke bedrijven opgenomen in de top 1000 van de LSE.

Beoordelingsmethode

De LSE heeft in samenwerking met bureau van Dijk een aantal criteria opgesteld om tot een longlist te komen:

  1. De onderneming dient privaat te zijn. (Staatsondernemingen of dochters van staatsbedrijven zijn uitgesloten)
  2. De onderneming dient gevestigd te zijn in Europa (ondernemingen met een moeder buiten Europa zijn uitgesloten)
  3. De (geconsolideerde) omzet van de onderneming bedraagt tussen de € 10 miljoen en € 300 miljoen euro
  4. De onderneming dient ouder te zijn dan 4 jaar
  5. Ieder bedrijf met een omzetteruggang van meer dan 20% in de jaren 2014-2016 wordt uitgesloten

Op deze manier is een longlist gemaakt van middelgrote bedrijven, die gevestigd zijn in de EU, en die minimaal 5 jaar bestaan.

Deze longlist is opgedeeld naar het land van vestiging, en per onderneming is de gemiddelde omzetgroei over de jaren 2014 tot 2016 vastgesteld. Vervolgens is de ranglijst gerangschikt naar gemiddelde omzetgroei en zijn de 50 best presterende Nederlandse bedrijven geselecteerd.

Logistieke topbedrijven in Nederland

Binnen die top 50 zijn er in Nederland, als gezegd, drie ondernemingen met een logistieke bedrijfsaard. De LSE noemt als logistieke topbedrijven in Nederland in 2018:

H.Z.

Logistics

De Lier

€ 50-75 miljoen

De roots van H.Z. Logistics liggen in De Lier, Westland. Hier is het in 1982 allemaal begonnen: de start van een klein transportbedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een full service logistieke dienstverlener, door doordachte overnames en het maken van strategische keuzes. H.Z. Logistics beschikt inmiddels over een bedrijfscultuur die gericht is op logistieke totaaloplossingen, partnership, continuïteit en betrouwbaarheid.

Schenk

Tanktransport

Papendrecht

€ 75-100 miljoen

Schenk Tanktransport is een dynamisch en gespecialiseerd internationaal tanktransportbedrijf. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit (internationaal) transport van brandstoffen, smeeroliën, LPG, industriële gassen, bitumen, chemicaliën en vloeibare meststoffen. De producten die worden vervoerd vereisen alle dedicated transportmaterieel. Hiermee onderscheiden wij ons binnen de branche.

Groningen

Seaports

Delfzijl

€ 50-75 miljoen

Groningen Seaports is de beheerder van de haven van Delfzijl en de Eemshaven en aangrenzende industrieterreinen. De organisatie verzorgt de complete havendienstverlening aan haar industriële en MKB-klanten – van logistieke en infrastructurele diensten tot de uitgifte en het onderhoud van de terreinen in beide havengebieden.

Europese logistieke bedrijven in de Top 1000

Naast de genoemde drie Nederlandse topondernemingen zijn er nog een aantal Europese ondernemingen in de top 1000 opgenomen op basis van hun gemiddelde omzetgroei in de jaren 2014-2016:

Leave a Reply

Deel deze pagina

Kopieer deze link

Kopieer