Doorrolstellingen voor FIFO-opslag van goederen

Compact opslaan en efficiënt orderverzamelen met doorrolstellingen

Bij opslag van veel identieke goederen is het toepassen van doorrolstellingen een interessante optie. De doorrolstellingen bestaan uit frames die voorzien zijn van licht hellende rollenbanen over de diepte van de stelling. Aan de achterzijde worden de goederen in de stelling gezet, terwijl aan de voorzijde van de doorrolstelling de orderpicking kan plaatsvinden.

Doorrolstelling voor pallets

Bij een doorrolstelling voor pallets worden,  afhankelijk van gewicht en afmetingen , rollenbanen geleverd die specifiek voor uw situatie geschikt is. Denk hierbij aan geleiding van uw pallets met twee of drie smalle rollenbanen, afhankelijk van de uitvoering van uw pallet. Een andere optie, bij wisselde palletformaten en afmetingen, is het toepassen van een rollenbaan met bijvoorbeeld 1200 mm brede rollen die de pallet over de volledige breedte ondersteunen.

Een doorrolstelling heeft in een aantal situaties grote voordelen op diverse gebieden. Holland Storage Solutions ontwerpt, levert en monteert uw nieuwe doorrolstellingen met oog voor uw goederenstromen en werkwijze, zodat een optimaal resultaat wordt bereikt.

Voor pallets zijn de rollenbanen vaak langer dan de diepte van 1 palletstelling. In de praktijk wordt de meeste capaciteitswinst en flexibiliteit bereikt bij een doorrolstelling met een diepte vanaf 5 meter (4 europallets diepte) ten opzichte van traditionele palletstellingen

Doorrolstelling voor dozen en kleingoed

Kleingoed,  zoals dozen, bakken en kisten, worden over het algemeen in een doorrolstelling geplaatst als er orderpicking plaatsvindt. Door de scheiding van in- en uitvoer is orderpicken efficiënter dan traditionele oplossingen. In deze toepassing wordt over het algemeen het onderste deel van een palletstelling met kleine rollenbaantjes uitgevoerd. Tot een hoogte van ca. 1,70 meter kan op een ergonomische manier gepicked worden. Daarboven worden over het algemeen normale liggers voor palletstellingen gemonteerd voor bulkopslag.

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en een passende aanbieding te maken. Uiteraard denken wij mee over de ideale lay-out en routing voor uw warehouse.

Meer weten over onze doorrolstellingen?

Neem dan nu contact met ons op

NAAR CONTACT BEL DIRECT

Of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  Holland Storage Solutions Doorrolstellingen

  Opties en accessoires doorrolstellingen

  • Hoge opslagcapaciteit per vierkante meter magazijnvloer
  • Ideaal voor FiFo-magazijnen
  • Scheiding van in- en uitslag
  • Flexibele oplossing bij veel identieke goederen
  • Toepasbaar voor orderpicking op de onderste niveaus
  • Kortere routes en dus efficiëntere werktijden
  • Minder overzichtelijk dan traditionele palletstelling als langere banen worden toegepast
  • Hogere initiële investering (die weliswaar snel terugverdiend kan worden)
  • Ontwerp met geremde wielen in rollenbaan luistert nauw

  Hergebruik van bestaande stellingen bij toepassing doorrolstelling/flowracking

  Iedere producent heeft zijn unieke eigenschappen. Holland Storage is merkonafhankelijk en kijkt welke uitvoering het beste bij u past. Doorrolstellingen hoeven niet per definitie in een nieuw stellingensysteem ingebouwd te worden. Juist het hergebruiken van bestaande stellingen levert winst op. Zowel financieel als in het bereiken van uw milieudoelstellingen. We hebben ruimschoots ervaring met het toepassen van nieuwe rollenbanen en -bedden in bestaande stellingen.

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden met compacte doorrolstellingen?

  Neem eens contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en onze visie op uw magazijn vraagstuk.

  AFSPRAAK MAKEN DOWNLOAD BROCHURE

  Accessoires

  • Geremde rollen voor constante rolsnelheid van pallets en dozen
  • Eindstop aan het einde van rollenbaan
  • Scheidingsstop: Zorgt er voor dat de voorste pallet los staat van de rest van de rij voor eenvoudiger en veiliger orderpicken
  • Zijgeleiding van dozen en pallets

  Ons Productportfolio

  Meer producten van Holland Storage Solutions