Palletstellingen – ontwerp, levering, en integratie in je bestaande proces

Palletstellingen

Het maken van een lay-out voor palletstellingen in een nieuw of bestand warehouse vraagt vrijwel altijd intensieve samenwerking tussen gebruiker, beslisser en leveranciers. Enerzijds moet een kostenefficiënte oplossing gevonden voor de opslagbehoefte, waarbij ook de operationele kosten zo laag mogelijk blijven. Aan de andere kant moet een warehouse veilig zijn, ruimte genoeg bieden voor de gebruikers en de goederen en tenslotte ook nog eens zo flexibel dat eenvoudig ingespeeld kan worden op de logistieke vragen van morgen.

Bij Holland Storage Solutions hebben we ruimschoots ervaring met het vinden van de ideale balans tussen kosten, opslagbehoefte, veiligheid en efficiency. Met meer dan 50 jaar ervaring bij onze medewerkers kennen we de vragen die spelen bij gebruikers, en weten we hoe het magazijn overzichtelijk blijft terwijl er toch voldoende palletstellingen staan.

Bel ons voor een vrijblijvend advies!

Alles over palletstellingen

Op zoek naar stellingen?

Neem dan nu contact met ons op

NAAR CONTACT BEL DIRECT

Of laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  • Bewezen en uitontwikkeld product
  • Uitgebreide mogelijkheden tegen relatief lage kosten
  • Opslag tot grote hoogte mogelijk
  • Geschikt voor hoge belastingen
  • Iedere stelling heeft een gangpad nodig waardoor conventionele (pallet)stellingen nooit de mogelijkheden van een warehouse voor compact opslag volledig benutten. Voor compacte opslag zijn inrijstellingen, shuttle-stellingen of soms push-back-stellingen beter geschikt.
  • Palletstellingen worden met zware magazijntrucks bediend. Bij een hoge laad- en losfrequentie wordt de kans op schade door aanrijdingen ook groter. Dit is deels te ondervangen door te kiezen voor smallegangenmagazijnen in combinatie met inductiegeleide magazijntrucks. Toch is het verstandig rekening te houden met schade, en met name met schadeherstel.

  Om een warehouse optimaal in te richten, is een goed inzicht nodig in de goederen die er worden opgeslagen. Hoe beter dat inzicht is, hoe passender het ontwerp. Denk daarbij ook bijvoorbeeld aan overige werkzaamheden die er in uw warehouse plaatsvinden zoals orderpicken, het type magazijntrucks dat u gebruikt en de combinatie met eventuele andere vormen van opslag zoals doorrolstellingen, grootvakstellingen en vormen van automatisering.

  Iedere fabrikant heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen. Waar de ene fabrikant zeer sterk is in het ontwikkelen en fabriceren van complete logistieke concepten, is de ander juist weer sterk in het kostentechnisch voordelig produceren van alleen palletstellingen. Om die reden kiezen wij nooit voor één vaste leverancier maar werken we samen met vrijwel alle grote fabrikanten van logistieke inrichting in Europa, en met een groot aantal kleinere specialisten.

  Een greep uit onze partners

  Financieringsmogelijkheden voor palletstellingen

  Koop

  Natuurlijk kunt u uw nieuwe of gebruikte palletstellingen bij ons kopen. We kunnen u scherpe prijzen bieden die all-in zijn. Dus inclusief transport, montage, oplevering en indien gewenst de verplichte jaarlijkse keuring. Vaak wordt als vuistregel de ‘Prijs per palletplaats” gehanteerd. An sich een goede methode om leveranciers onderling te vergelijken. In geval van koop zouden wij echter adviseren om deze niet te baseren op de aanschafprijs van de stellingen, maar de Total Cost of Ownership als basis van uw vergelijk te gebruiken.

  Lease

  Indien gewenst biedt Holland Storage Solutions de mogelijkheid uw palletstellingen te leasen bij ons. Hiervoor werken wij samen met een aantal aanbieders van leaseoplossingen om voor u de beste overeenkomst te realiseren.

  Hybride

  Optioneel bieden wij een combinatie aan van koop en lease of huur. Magazijninrichtingen zijn flexibel en hoe uw magazijn er over een jaar uitziet is vrijwel niet te voorspellen. Het is daarom het overwegen waard om een kernassortiment palletstellingen te kopen, en voor een deel te kiezen voor een flexibele huur- of leasoplossing. Heeft u de uitbreiding nodig dan plaatsen wij deze, en als u een andere oplossing zoekt wisselen we de palletstellingen in voor legbordstellingen, doorrolstellingen of andere oplossingen die op dat moment beter bij uw behoefte passen.

  Welke informatie heb ik nodig om een effiënte inrichting met palletstellingen te realiseren?

  1. Lees meer over afmetingen van pallets, mogelijke magazijntrucks, draaicirkels en overige informatie die van belang is bij het ontwerpen van je warehouse. Het artikel vind je hier
  2. Hoeveel vierkante meter magazijn heb ik nodig voor mijn palletstellingen? Meer informatie over de PQRST-sleutel, en uitleg over de samenhang tussen Product, Route en Quantity. Het artikel vind je hier

  Palletstellingen in je warehouse zijn vrijwel altijd te classificeren als een arbeidsmiddel volgens de Arbo-wet. Dat betekent concreet dat de palletstellingen een 0-keuring moeten ondergaan voordat ze in gebruik worden genomen, en dat ze daarna jaarlijks gekeurd moeten worden.

  Heel veel achtergrondinformatie over keuringen, de manier waarop palletstellingen doorgerekend worden, en de normen waar ze aan moeten voldoen vind je in een uitgebreide serie artikelen op Magazijn.nl

  Op zoek naar magazijninrichting?

  Neem eens contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek, of vul onderstaand formulier in en wij benaderen u wanneer het u uitkomt.