Nedcon PR

Nedcon is een nederlandse fabrikant van, onder andere, palletstellingen.  Het bedrijf is in 1969 opgericht in Deventer, en heeft haar hoofdkantoor inmiddels in Doetinchem. Sinds 1995 produceert de onderneming in Pardubice in Tjechië. Nedcon werd in 2004 overgenomen door Voestalpine.

PR profiel

Nedcon heeft twee bekende en veelvoorkomende perforaties. De huidige perforatie is de PR perforatie. Deze is sinds enige tijd in de hoeken wat meer afgerond om de liggers beter te laten passen. In het verleden was de perforatie hoekiger. Het oudere NR perforatieschema is volledig anders en vind hier.

Frames/Staanders

De verschillende staanders van Nedcon zijn gecodeerd aan de hand van de afmetingen in combinatie met letters voor perforatie:

  • PR 120 78 25 staat voor een staander met perforatietype PR, een breedte van 120 mm, een diepte van 78 mm en een materiaaldikte van 2,5 mm
  • PR 100 68 20 staat voor een staander met perforatietype PR, een breedte van 100 mm, een diepte van 68 mm en een materiaaldikte van 2,0 mm

Een aantal soorten staanders zijn standaardartikelen. Voor projecten heeft Nedcon nog een groot aantal varianten beschikbaar die niet vrij verkrijgbaar zijn.

Perforatieschema

Overige informatie

Borgpen

Frame

Van dezelfde fabrikant

Wilt u meepraten? Reageer op dit Artikel

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy