Ontwerp en realisatie van
een multifunctioneel warehouse

Beveiligde deuren
door middel van elektronische sluiting

100 meter lange
gaaswand

12 meter hoge
verstevigde kolommen

Holland Storage Solutions voert D&B contract uit voor 9.000 m2 warehouse ICE Robotics

De kwaliteit van interieurverzorging in de zakelijke markt verbeteren. Dat is het uitgangspunt van  ICE Robotics. De onderneming heeft, in samenwerking met SBR Robotics autonoom opererende stofzuigers ontwikkeld die de schoonmaakmedewerkers ontlasten en de kwaliteit van het stofzuigen verhogen. Voor de schoonmaakbedrijven betekent dit een betere marge, hogere betrouwbaarheid en stijgende kwaliteit tegen een vaste huurprijs.

Dat is namelijk het innovatieve bussinessmodel van ICE Robotics: De machines worden verhuurd, waarbij ICE Robotics zorg draagt voor de continuiteit van de machines. Ze regelt het onderhoud en reparatie en verstuurt de benodigde materialen in de vorm van borstels en  stofzuigerzakken just-in-time naar de eindgebruiker.

LATEN WE PRATEN

Holland Storage Solutions tekent voor de inrichting van het warehouse

De salesmodellen van ICE, hierin gesteund door Softbank, laten een sterke groei van de vraag zien. Om die groei te faciliteren besloot de onderneming vorig jaar een nieuw hoofdkantoor met warehouse in Hoofddorp te betrekken. Voor de inrichting van dit BREEAM gecertificeerde gebouw sloot ICE Robotics D&B contracten af met twee partijen: Ralph Voet Interieur verzorgt het ontwerp en de inrichting van de kantoren en de maatgemaakt showrooms. Holland Storage Solutions tekende voor de inrichting van het warehouse.

Multifunctioneel warehouse met ruimte voor groei

Anders dan standaard logistieke warehouses waar zoveel mogelijk palletplaatsen gerealiseerd dienen te worden, combineert ICE diverse functies binnen haar bedrijfsruimte. Denk daarbij aan distributie voor de EMEA-regio van de WHIZ robots. Daarnaast een aparte zone voor testing, een zone voor onderhoud en reparatie van de robotstofzuigers. Tenslotte een schoonmaakruimte en werkplekken voor onderhoud en reparatie van de conventionele machines die ICE ook in haar assortiment voert.

Uitvoerig overleg met de betrokken partijen resulteerde in een vlekkenplan. Gevolgd door een voorlopig ontwerp en groeiscenario’s voor ICE Robotics op basis waarvan de komende twee jaar ingevuld zijn. Ook de bijbehorende budgettering voor bouwkundige aanpassing, electra, opslag in de vorm van shuttles en palletstellingen tot aan palletwikkelaars, bandsnoerapparaten, werkplaatsinrichting en vacuumliften is door Holland Storage Solutions opgesteld.

Tijdsdruk in de uitvoering

Bij ICE gaat alles snel. De groei van de organisatie. De groei van de sales. En de groei van de interesse in de unieke producten van ICE Robotics. Gevolg is dat ook de ontwikkeling van het hoofdkantoor en de inrichting van het warehouse onder tijdsdruk gerealiseerd dienen te worden. De flexibele organisatie en het brede netwerk van Holland Storage Solutions zorgden ervoor dat 2 dagen na het sluiten van de overeenkomst tussen ICE en Holland Storage de eerste vrachtwagens bij ICE voor de deur stonden. Een dag later begonnen de eerste ploegen monteurs met montage van palletstellingen en entresolvloeren. Hiermee is de basis gelegd voor de verdere inrichting van het warehouse.

Work in Progress

De komende weken worden wanden geplaatst en de anti-statische ESD kunststofvloeren aangebracht. Vervolgens wordt gestart met de plaatsing van de vacuumliften voor ergonomisch werk. Ter plaatse van de werkplekken realiseren we twee opslagshuttles en bij de inbound worden testbanen gerealiseerd. Dit alles voorzien van de juiste stroomaansluitingen. Tussendoor wordt de warehousevloer ondertunneld om riolering en waterafvoer aan te leggen.

Gelijktijdig lopen de testen voor het Warehouse Management Systeem in samenwerking met de barcodescanners, de ontwikkeling van de workflow en de bijsturing van de diverse processen in het warehouse en het officegedeelte van ICE. Alle mijlpalen zijn tot op heden gerealiseerd wat vertrouwen biedt dat de volgende stappen de volgende weken gezet kunnen worden. Na oplevering van fase 1 zal afhankelijk van de groei van ICE gekozen worden voor vervolgscenario’s die door Holland Storage Solutions zijn opgesteld.

ICE Robotics zal in de loop van juli volledig operationeel zijn op de nieuwe locatie.

Meer afbeeldingen

Met ons samenwerken?

Of u nou met ons wilt samenwerken of eens vrijblijvend van gedachten wil wisselen over onze visie op uw magazijninrichting, wij zijn er klaar voor.

MEER WETEN? BEL DIRECT

Of laat uw gegevens achter en wij bellen u tijdens kantoortijden zo spoedig mogelijk terug.