Perforatie Dexion Speedlock Mk3

Dexion Speedlock MK3

Dexion is één van de bekendste namen in de wereld van magazijninrichting. De onderneming werd in de UK opgericht in 1937 door een Griek, Demetrius Comino. Het bedrijf bracht in 1947 haar eerste stalen opslagsysteem op de markt gebaseerd op het door Comino bedachte ‘slotted angle’ systeem.  

In 1999 werd Dexion overgenomen door de Constructor Groep die sindsdien bekend staat als Constructor/Dexion Tot de dag van vandaag is Dexion onderdeel van de Constructor Groep,waartoe onder andere ook Planned Storage Systems behoort, al is deze groep in 2018 in zijn geheel weer verkocht aan het Spaanse Gonvarri Steel Services. Alle logistieke diensten van Gonvarri zijn samengevoegd in Gonvarri Material Handling

Speedlock MK3

MK3 Speedlock is een veel voorkomend systeem in Nederland, en werd tot in de jaren 90 op de markt gebracht door Dexion. De productie van het systeem vond echter plaats bij Ramada Storax  in Noord-Portugal. Nadat de licentieovereenkomst tussen Dexion en Storax werd beëindigd, kreeg Storax het recht om dezelfde producten nog steeds te produceren, echter zonder gebruikmaking van de merknaam ‘Speedlock’ die exclusief voor Dexion was. Storax produceert hetzelfde profiel nu onder haar eigen merknaam ‘SP80’. Hierbij is ‘SP’ de afkorting van ‘SPeedlock’ en het cijfer 80 staat voor de staanderbreedte.

Dexion is na het stoppen met het MK3 Speedlock systeem overgegaan op Dexion P systeem (P90/P100/P120) met een andere perforatie en karakteristieken.

Perforatieschema

Overige informatie

Borgpen

Frame

Van dezelfde fabrikant

Wilt u meepraten? Reageer op dit Artikel

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy