Het dak gaat eraf bij Holland Storage Solutions

Het dak gaat eraf bij Holland Storage Solutions

Letterlijk. Vanaf maandag wordt 4000 vierkante meter dak van het bedrijfspand gesloopt en vervangen voor isolerende sandwichpanelen. De vervanging van het dak is noodzakelijk. De bestaande dakbedekking bestaande uit een combinatie van golfplaat, bitumen en isolatiemateriaal is verouderd en biedt weinig tot geen isolatie. Door het gehele dak te vervangen wil Hans de Graaf, eigenaar van magazijninrichter Holland Storage Solutions, meerdere doelen bereiken: “Het huidige dak is gewoon op en moest vervangen worden. Bij de keuze voor een nieuw dak hebben we goed gekeken hoe we een duurzame oplossing konden realiseren. Door te kiezen voor isolerende sandwichpanelen maken we ons pand energiezuiniger. Daarnaast is de uitvoering van ons nieuwe dak zo ontworpen dat we onze wens om zonnepanelen te plaatsen kunnen waarmaken.

Het dak gaat eraf bij Holland Storage Solutions
Tijdens de verbouwing gaat het werk gewoon door.

Hans vervolgt “We hebben een bijna volledig vlak dak van 4000 vierkante meter dat door zijn ligging ideaal is voor het plaatsen van zonnepanelen. We zijn op dit moment in gesprek met meerdere partijen om daarin de volgende stappen te gaan zetten, en verwachten dat we binnen enkele maanden de knoop doorhakken. De hoeveelheid zonnepanelen die wij willen gaan plaatsen zullen niet alleen voldoende zijn voor de energiebehoefte in ons pand en het laden van de electrische auto’s in ons wagenpark. We zullen ook in staat zijn om onze overcapaciteit aan te bieden op de energiemarkt en zo bij te dragen aan een duurzamere maatschappij. 

Het liefste had ik privé al jarenlang zonnepanelen op mijn dak gehad. Echter is het rieten dak bij mij thuis hier niet geschikt voor. Ik ben dan ook blij dat ik nu , weliswaar via een omweg, alsnog de stap kan zetten naar een energieneutrale bedrijfsvoering.

Het dak gaat eraf bij Holland Storage Solutions
Veiligheid voor alles. Ook in ons eigen pand. Profall verzorgt 4000 m2 doorvalbeveiliging

Meer daglicht in het magazijn

Vanaf aanstaande maandag zal in een periode van 2 weken in fases een nieuw dak worden geplaatst terwijl de bedrijfsvoering gewoon doorgaat. Het dak wordt geplaatst door Emon BV Dak- en Geveltechniek, dat in de offertefase niet alleen een scherpe prijs neerlegde, maar ook met voorstellen kwam die aansloten bij de plannen van Holland Storage Solutions. In het nieuwe dak wordt meer dan 200 vierkante meter lichtdoorlatend profiel geplaatst waardoor de hoeveelheid daglicht in het magazijn sterk toeneemt en het prettiger werken is voor de medewerkers. Vanaf week 41 is Holland Storage Solutions weer wind- en waterdicht. De Graaf besluit: “Het nieuwe dak is urgent en is de eerste stap in de verduurzaming van onze bedrijfslocatie. De zonnepanelen zijn een volgende fase die we voorbereiden, maar ook de verdere isolatie van de wanden en optionele uitbreiding van de kantoorruimte staan op het programma. We groeien snel. Zowel ons zusterbedrijf Stelbograaf als Holland Storage Solutions ontwikkelt zich positief en dat betekent dat we blijven investeren in een goede en duurzame werkomgeving die past bij onze ondernemingen.

Op de headerfoto bij dit artikel worden de laatste voorbereidingen getroffen om de nieuwe dakpanelen tijdelijk te kunnen herbergen tot montage, en wordt een staanplaats voor de kraan gerealiseerd.

Leave a Reply

Deel deze pagina

Kopieer deze link

Kopieer