Voedsel van de toekomst komt uit Wageningen

Vorige maand opende Koning Willem-Alexander het nieuwe voedselinnovatiecentrum Hive van levensmiddelengigant Unilever. Het nieuwe centrum is gelegen in het hart van de zogenaamde ‘Food Valley’: Op de Universiteitscampus van de Universiteit Wageningen. Holland Storage leverde en monteerde er de inrichting voor de logistieke ruimte.

Het nieuwe centrum van Unilever komt in de plaats van de diverse onderzoekscentra die het bedrijf in verschillende landen had, en zal de spil vormen van toekomstige ontwikkelingen in onze voedselvoorziening. Meer dan 500 medewerkers werken aan het voedsel van de toekomst met minder ongewenste voedingsstoffen en duurzame verpakkingen. Hive (Engels voor bijenkorf) is voorzien van een laboratorium, demonstratiekeuken en kleine proeffabriek. Daarnaast is het één van de meest duurzame gebouwen van Nederland (en Europa) met een BREEAM-Outstanding certificering.

Detail Sprinkler tekening

3D-model van de palletstellingen hielp bij ontwerp van de ruimte

Voor de inrichting van de logistieke ruimte ging Unilever te rade bij haar contractpartner Midland Heftrucks waar het bedrijf op haar vorige locatie al goede ervaringen mee had. Midland Heftrucks zocht voor de inrichting met stellingen en specifieke expertise contact met Holland Storage Solutions. Alexander Douwes van Holland Storage Solutions: “Op basis van een 3D-model van de gewenste stellingen leverden we input aan de bij de bouw van het centrum betrokken partijen. Nog voordat de daadwerkelijk montage werd uitgevoerd was al bekend hoe de sprinklers door de palletstellingen zouden lopen en op welke wijze we deze zouden beschermen. Bijkomend konden we oplossingen bieden in de vorm van gaasroosters, gesloten legborden boven de sprinklers en gaasachterwanden zodat de medewerkers veilig kunnen werken.”

Unilever opent haar Global Foods Innovation Centre "Hive" in Wageningen

“Trots op onze bijdrage aan dit fantastische centrum"

Douwes vervolgt: “Met name de gesloten legborden zijn een mooie toevoeging die er voor zorgen dat de sprinklerkoppen goed functioneren. De levering en montage zelf was nog een hele uitdaging door tijdsdruk en het feit dat er aan het einde van de bouw altijd enorm veel verschillende partijen op de werkvloer rondlopen die ieder een gezamenlijk, maar ook een eigen, belang hebben. We zijn trots dat we de opslagruimte op tijd hebben kunnen opleveren en dat we op die manier samen met Midland een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan dit fantastische gebouw en de bijzondere levensmiddelen die hier in de toekomst vandaan zullen komen”

Meer lezen over het Global Food Innovation Centre?