In 3 weken van opdracht naar oplevering

Brexit leidt tot ad-hoc keuzes

Een van de belangrijkste onderwerpen in de logistieke wereld is de aanstaande Brexit. Vandaag moesten de Britten officieel de EU verlaten met, of zonder, een uittredingsaccoord. De datum waar 2 jaar lang naar toegewerkt is, is inmiddels onder hoge druk verplaatst en vandaag vindt alleen een stemming plaats in Groot-Brittannië over een deel van het accoord dat eerder tussen PM Theresa May en de EU overeengekomen is.

De onzekerheid blijft, en die onzekerheid was de afgelopen maanden terug te zien bij alle logistieke bedrijven: Hebben we extra opslagruimte nodig voor onze klanten? Op welke manier spelen we in op mogelijke veranderingen? Hoe gaan we ons sowieso voorbereiden op een Brexit waarvan we de vorm nog niet eens kennen?

Inherent aan die onzekerheid was de situatie dat er ad-hoc en vaak op het laatste moment keuzes werden gemaakt om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Het was, en is, logisch dat iedereen laat mogelijk beslist en zo snel mogelijk geleverd wil hebben. Een mooi voorbeeld is een transportonderneming in het zuiden van Nederland, die slechts 4 weken geleden van haar klant de opdracht kreeg om aanvullende opslag te realiseren binnen het bestaande warehouse. De logistiek manager van deze onderneming realiseerde binnen enkele dagen een aantal herinrichtingsvoorstellen en logistieke flow-plannen die werden voorgelegd aan de klant, en tegelijkertijd werden getoetst op haalbaarheid en levertijd bij Holland Storage Solutions.

Nadat de plannen door de eindgebruiker waren goedgekeurd, resteerden nog 2.5 weken voor productie, transport, levering en montage. Juist door de goede voorbereiding realiseerde Holland Storage Solutions de gevraagde extra opslagruimte precies op tijd en is de oplevering aanstaande maandag geen probleem.

Ook hier blijkt weer dat samenwerking leidt tot het beste resultaat. In dit geval betrof de leveromvang:

  • 864 extra liggers passend binnen het Jungheinrich/Esmena systeem van deze klant (deze liggers zijn ook in nieuwe uitvoering nog gewoon leverbaar).
  • 816 houten open vlonders 20 mm dikte.
  • Herindeling van het magazijn.
  • Herinrichting van de secties.

Leave a Reply